Om oss

Vi har alltid haft roligt när vi har samarbetat genom åren, så vi tänkte att det kunde vara kul att ha ett företag tillsammans. 

I HallemarHejdelind fortsätter vi att arbeta med det som intresserar oss: Städer, konst, det byggda, det orörda och berättelserna, politiken och samhället som springer ur det. 

Tillsammans har vi många års erfarenheter av att driva projekt, göra utställningar, poddar, skriva texter i olika format till olika målgrupper, jobba med omvärldsbevakning, rapporter, förstudier, producera konferenser, seminarier, moderera och föreläsa.

Har du ett uppdrag åt oss eller en idé om ett samarbete kontakta oss på dan@hallemarhejdelind.com och veronica@hallemarhejdelind.com

Om Dan

Jag utbildade mig till landskapsarkitekt men hela tiden med tanken att jag skulle skriva och berätta om städer, landskap och arkitektur. Jag har i 25 år gjort just det, skrivit, gett ut böcker, poddat, gjort utställningar och föreläst om dessa ämnen. Grunden i det jag har gjort har alltid varit nyfikenheten och svaret på frågan varför. Det fungerar både som folkbildning i radio eller dagstidningar – som Expressen, Sydsvenskan och Svenska dagbladet – och inom professioner – som i tidskriften Arkitektur och på Arkitektur förlag. 

I podcasten Staden har jag sedan 2013 tillsammans med urbanhistorikern Håkan Forsell undersökt och berättat om städer. Podden har närmare 10 000 lyssnare per avsnitt.

Om Veronica

Jag har en bakgrund som konstvetare. Tiden som intendent på Nationalmuseum och Publik chef på ArkDes gav mig mer än tio års erfarenhet av att producera utställningar, texter, audioguider, visningar och föreläsningar för olika målgrupper. Kommunikationen mellan publiken, konsten och arkitekturen – samtalen och den delade upplevelsen – har alltid varit det som intresserat mig mest. 

Som chef för Arwidssonstiftelsen fortsatte jag att arbeta med det i utvecklandet av;  plattformen Arwidsson Talks, som förutom konferenser och föreläsningar också blev en podcast; etableringen av journalistpriset Olle Bengtzon-priset och i etableringen av Arwidssonprofessuren i samarbete med KTH. Jag har under de senaste åren modererat samtal, producerat konferenser, deltagit i panelsamtal och publicerat texter för bl.a tidskriften Arkitektur. 

Förutom konst och arkitektur har jag ett stort intresse för cykel- och bostadsfrågor samt simning och bad av olika slag. Man kan följa mina simäventyr på insta @bastisibassäng

Kontakta oss!

Dan Hallemar

dan@hallemarhejdelind.com
0709-84 06 48

Veronica Hejdelind

veronica@hallemarhejdelind.co
0730-72 72 74

Du når oss även via

Instagram och Linkedin
@hallemarhejdelind